Eli guddag vaan. Täällä vietellään toista karppipäivää, tai eihän tää oo karppausta varmastikaan, vaan jotakin vähähköhiilihydraattista lakto-ovo-vegeilyä... Sitten voisin kertoakin aamusen ja päiväsen safkoja, elikkäs: aamupalaksi söin n.125g rahkaa ja about 0,6dl mustikoita (noin karkeasti arvioiden). Laitoin kokeeksi muutaman stevia-tipan, mutta ei se juuri makuun vaikuttanut, toisaalta tykkään rahkasta ihan ilman sokeriakin paljon. Niin joo, ja tottakai join kaffetta, tällä kertaa jopa 2 kuppia, maidolla, kevytmaidolla .

Sitten aamunettailun jälkeen nakkaisin eilen likoomaan laitettujen vihreiden linssien ja kikherneiden (todella karkealla arviolla n.2,5dl linssejä ja 0,5dl kikherneitä) kanssa kattilaan 2 isoa porkkanaa ja puolikkaan keskikokoisen lantun. Sitten tepastelinkin ripeän puolen tunnin lenkin mainiossa, hieman märässä mutta lumisessa säässä. Oli parin sentin lumi(jonkun pessimistin mielestä loska-)kerros, jonka toivon nyt pehmentäneen askeltani sen verran, ettei tule selkä ja sääret kipeiksi (niinkun yleensä), huomenna se sitten selviää. Lenkin jälkeen kattila tulille ja suihkun jälkeen paloittelin matkaan sipulin, 2 valkosipulin kynttä (joka on siis paljon minulle, sillä se jopa maistui sopassa! en juurikaan tykkää valkosibalista näet, joskus silti sitä ostan ja laitan ruokaan, syystä tuntemattomasta) sekä parsakaalia (harmillisen vähän, sillä iso osa siitä oli ihan nahistunutta, vaikka vasta eilen ostin. Mokomakin S-marketti, oon tottunut Prisman hevi-osastoon ja järkytyin pahasti eilen valinnan suppeudesta, kun kävin Kolmikulman marketissa ruokaostoksilla...). Mausteeksi soppaan meni suolaa, kasvisliemikuutio, kurkumaa ja paprikamaustetta (kahta viimosta aika reilusti), ja sitten kaikki sauvasekottimella sörsseliksi (toki poistin vettä sopivasti ensin). Lisäksi vielä hieman voinokareita ja about 0,4dl kermaa, tarjoiltiin raejuuston kera ja namnam, kyllä oli herkullinen lounas. Vaikkei ehkä esteettisesti niin kaunis, värinsä puolesta ainakaan:


Tässä hirmu kaunis soppani.

Äsken askartelin väli- ja iltapalaseksi siemenleipää karppausinfon ohjeella. Oma sovellukseni meni about näin:

2 kananmunaa

3/4 purkkia kermaviiliä

2 dl emmental-raastetta

3/4 tl suolaa

0,5 dl pellavansiemenrouhetta

0,5 dl kolmen viljan leseitä

2 rkl quinoaa

1 dl auringonkukan siemeniä

0,5 dl hampun siemeniä

2 tl psylliumia

3tl ruisjauhoa

1,5 rkl vettä

1 rkl öljyä


 

Koko setti sekaisin, toi jauho-siemen-lesemäärä meni tosi fiilispohjalta, joten oman maun mukaan vaan. Tosin itelläni ei ollut juurikaan käsitystä,  millaista tosta tulee, mutta ihan maukasta tuli noin. 200 asteiseen uuniin leivinpaperille levitettynä n.30 minuuttia. Namnam. (Oli toi ihan hyvää, kun äsken maistoin. Oikeesti.)

 

Meinaa taas pikkusen kypsyttää tämä vuodatus ja blogi-editori, kun vähän väliä esikatselu ei toimi jne. Vaikeaa muutekin yrittää naputella jotain href-juttuja ynnä muita koodin pätkiä, mutta etenkin, kun ei näe heti, onnistuuko vaiko eikö. Noh, elämää se vain on tää.

Niinkuin sekin, että heitettiin äsken iiiiso muovikassillinen (eikä siihen edes kaikki mahtunut!) ruokaa roskiin. Oli ihan kamalaa! Tosin voin tietysti yrittää lohduttautua sillä, että siinä oli lähinnä viljajuttuja ja siis tosi hiilihydraattista sapuskaa... Mutta ei, ei se lohduta. Jouduin siis lähes kaiken tuolta yhdestä isosta kuivakaapista heittämään pois, koska siellä oli jauhomatoja. Hyiyäk! Inhoan ja kammoksun niin paljon ötököitä, että vieläkin yököttää tosi pahasti, kun vain ajatteleekin juttua. Yritin googlailla vähän asiaa, että jos ois jotakin, mitä vois säästää, eli missä ne ei viihdy, mutta aina tuli karmivia kuvia eteen yms., joten ei oikein onnistunut. Miksei ötökät voi pysyä metsissään, tai edes ulkona? En tajuu. (Ja luin jostain, että jossain maissa niitä jauhomatoja jauhetaan tortillajauhojen sekaan! Siis kamoon. Mutta vissiin ne ei ainakaan terveydelle haitallisia sit ole? Paitsi mielenterveydelle, pahasti vaarallisia!! Toivon matojen ja itseni vuoksi [sekä läheisteni] ettemme enää koskaan kohtaa. Myös turkiskuoriaiset ja ihan _kaikki_ötökät_, pliis, pysykää poissa!!)