Elämäni ensimmäinen blogikirjoitus.

 

 

Vuoden 2011 viimeinen päivä. Oiva päivä suunnitella ensi vuotta, asettaa tavoitteita ja toivoa hartaasti kivoja asioita. Taas kerran tavoitteita löytyy, ja ne koskevat isosti jälleen omaa hyvinvointia sekä turhamaisesti ulkokuorta. Painoa pitäisi saada alas, suurimpana motivaattorina ehkä edelleen toimii ulkoiset seikat. Ja onhan tuolla kaapissa vielä huimasta liian pieniä vaatteitakin... Tällaisissa tunnelmissa useina päivinä mennään:

 

 

Joten mitäs sitä sitten ensi vuodelle ollaankaan suunniteltu? Mietin, että jos lätkäsen nämä asiat tällein "julkiseen" tilaan, niin ehkä se saa hieman paremmin pidettyä minut suunnitelmissani, kun joku voi niistä vaikka muistuttaa joskus. Tai sitten unohdan silti koko asian, we'll see.

 

1) Elikkäs, luin netistä tutkimustuloksesta, jonka mukaan jo kahden päivän vähähiilihydraattisella dieetillä (siis 2pvää/ vko) on saatu hyviä tuloksia, niin painonpudotuksen kuin esimerkiksi verenkiertoelimistön toiminnan suhteen. Pyhitämme siis kaksi päivää viikossa tällä surullisen kuuluisalle karppaukselle. Skarppauksen paikka! Saa nähdä, miten tämä lähtee liikkeelle. Aluksi tavoitteena karsia viljat ja juurekset näiltä päiviltä, painottaen ruokavaliota maitotuotteisiin, vihreisiin kasviksiin ja sen sellaiseen. Itse en juurikaan pidä lihasta, ja tammikuu mentäneen ainakin ihan lihattomasti, joten jonkinlaista kasviskarppausta toivon saavani aikaan. Raejuustolla, leipäjuustolla ja rahkalla päästään varmaan alkuun, mutta etenkin, jos tätä vähähiilihydraattisuutta aiotaan laajentaa muillekin päiville, tulee keskittyä vitamiinien ja hivenaineiden saantiin enempi. Ja siis tämä on mahdollisuuksien mukaan tavoitteena.

 

 

Tämä on vissiin karppilaisen ruokapyramidi.

 

 

2) Näin aluksi karsimme (meinasin kokoajan kirjoittaessa laittaa tuohon a:n tilalle ä:n, eli ehkä "hieman" kärsimme) herkkupäivät kahteen viikossa, josta sitten vähennetään yhteen. Katsotaan nyt ensiksi, miten näillä kahdella päivällä pärjätään, sillä sekin on meille jo iso harppaus. (Karppaus-skarppaus-harppaus , tästähän syntyy jo runo!) Niin ja puhun tosiaan meistä, kun rekrytoin tietysti mieheni mukaan tähän settiin. Herkkuihin laskemme siis esimerkiksi karkit, leivonnaisherkut ja jätskit, toki toivon, että näissäkin voisi käyttää järkeään. Ja etenkin herkkupäivien herkkumääriin kiinnitetään huomiota. Okei, ainakin yritetään.

Mmmmmm...

 

3) Liikkuminen!! Yritän löytää elämääni taas kerran liikunnan iloa, ja toivotaan, että se vihdoin ja viimein löytyisi. Jos sitä pyrkisi aloittamaan kaksi-kolme kertaa viikossa jonkinlaisen liikkumisen, ja siitä sitten pikkuhiljaa edeten. Kolme kertaa viikossa olisi varmaan suositeltava minimi, mutta jos liikun edes kaksi kertaa jokaikinen viikko, voin olla itseeni kohtalaisen tyytyväinen. Lenkkeilyhän nyt lienee semmonen "helppo" ja ennenkaikkea halpa tapa aloittaa, joten ulos yritän saada itseni ja miehenkin raahattua mahdollisimman usein. Toi meidän amk:n liikuntaseurahan tarjoaa kanssa jotain jumppaa, jonne voisi ottaa tavoitteeksi mennä myös. Lisäksi olin siellä syksyllä fitballet-kurssilla, ja toivon kovasti, että joku vastaava kurssi tulisi keväällekin, tai vaikka kaksi. Lisäksi tuon kautta on palloiluvuoroja, mutta niihin tarvitsisin kyllä vähän enemmän rohkeutta, ja pohjakuntoa, joka kenties toisi sitä rohkeutta. Mutta ehkä joskus.

 

 

 

 

Sitten sitä vaan määrätään päivät, ja lähdetään toteuttamaan suunnitelmaa, eikös niin? Ajattelin siis sillä tavalla, että päätän alustavasti minä viikonpäivinä tapahtuu mitäkin, ja sitten niitä voi muutella päikseen, jos on esimerkiksi jotkut juhlat tms. Tietysti esim. koulun ruoat määrittää paljon mun syömisiä, mutta varmasti niistäkin saa hyviä ja vhh-ruokia kerättyä, kun valinnanvaraakin on.

 

Maanantai    Liikunta

Tiistai            Herkkupäivä

Keskiviikko   Liikunta

Torstai           Vhh

Perjantai       Liikunta

Lauantai        Herkkupäivä

Sunnuntai     Vhh

 

Huhhuh. Siitä sitten vaan.

Aloin juuri miettimään noita kuvien kopiosuojausasioita, joihin paneudunkin siis seuraavaksi. Toivottavasti ei vielä tästä tule kauheaa huutoa tahi muuta.

Palataan asiaan ensi vuonna