Elikkäs päädyin sitten tekemään lettuja äsken, karppilettuja. Aluksi kääntäminen oli ihan mahdotonta, ja leikkelinkin letut ennen kääntämistä neljään osaan, jotta sain ne jotenkin ympäri. Jossain vaiheessa lisäsin taikinaan soijajauhoa, ja johan alkoi kokonaisten lettujen paistaminenkin mahdollistumaan. Ohje oli siis:

2 munaa

2 dl kermaa

2 dl maitoa

2 rkl psylliumia

hippunen suolaa


,jotka sekoitettiin, sitten annettiin olla 15min, jonka jälkeen 20g voita sulana sekaan. Lisäsin vielä about 1 rkl mantelijauhetta, ja taikina parani entisestään, kun lisäsin joukkoon about 2 rkl soijajauhoja (siis silloin taikinaa oli noin puolet jäljellä, eli itse kun teen ensi kerran tällä ohjeella plättyjä, lisään heti joukkoon sen 3-4 rkl soijajauhoa.

 

Alussa maistui aika paljon munakkaalle, mutta maku parani, kun letuista tuli rapeampia, eli kun paistoi kauemmin (ja sopivan kuumalla). Kun heitin päälle kunnolla kermaa muutamalla stevia-tipalla ja mustikoilla, niin ihan yhtä hyvää oli kuin vehnäiset letutkin. Namnam. Tsek tis aut: